STG Schoorl

aftrap zomerseizoen 2015

STG Bergen en STG Schoorl trappen gezamenlijk af voor het nieuwe zomerseizoen
28-04-2015 23:49 Dennis van Dok

De schaatstrainingsgroepen van Bergen en Schoorl gaan verder met één gezamenlijk trainingsprogramma voor de zomer. Om deze nieuwe aanpak in te luiden kwamen we op zondagochtend 19 april bijeen bij Dopersduin voor een presentatie, waarna we in groepjes het duin in gingen voor een serie spelletjes. Terug bij Dopersduin was er een heerlijke lunch.

Joost BergsmaZondagochtend half tien, als velen zich nog eens behaaglijk omdraaien in bed, verzamelden zich een kleine vijftig mensen bij de locatie Dopersduin in Schoorl. Koffie en thee stonden al klaar, en in de serre werd een projectiescherm opgesteld. Toen iedereen binnen was nam Joost Bergsma het woord. De voorzitter van de Schaatstrainingsgroep Bergen heette iedereen welkom bij dit nieuwe initiatief om met de schaatsverenigingen samen we werken. Daarna gaf hij het woord aan Dennis van Dok, voorzitter van de Schaatstrainingsgroep Schoorl, die een toelichting gaf op deze nieuwe inzet.

Dennis van Dok“Toen ik een kleine jongen was ging ik mee schaatsen met mijn vader op de Meent. Het was in de avonduren zó druk dat ik alleen maar een woud van benen zag. Een groot evenement zoals een NK trok 10.000 toeschouwers. Zoveel mensen konden er toen in. Tijden veranderen, en het schaatsen dus ook. Mensen hebben meer activiteiten, minder vaste werktijden, zijn tweeverdieners, hebben kinderen op verschillende sporten. Bovendien hebben we te maken met vergrijzing, er zijn minder basisscholen. We willen goede trainingen bieden aan onze sporters, maar het is beter om te trainen als er meer mede-sporters zijn waar je je aan kunt meten. Door samen te trainen maken we de groepen groter, sterker en gezelliger. Vandaag is een goede kans om alvast met elkaar kennis te maken.”

Victor VerschoorSebastiaan McKayHierna was het woord aan de trainers, Victor Verschoor van Schoorl en Sebastiaan McKay van Bergen, om het nieuwe programma toe te lichten. De sterke elementen van de clubs zijn samengenomen in dit nieuwe programma. Aansluitend werd de groepsindeling getoond, die zorgvuldig door de trainers was samengesteld om een goede mix te maken van leeftijden en clubs. Elke groep kreeg een oude fietsband mee en toen gingen we naar buiten, in draf naar de speelkuil.

Het weer werkte gelukkig mee en in de speelkuil werden de spelregels toegelicht. Elk team begon met zichzelf op volgorde van leeftijd te zetten, zónder te mogen overleggen. Dit lukte de meeste teams vrij aardig. Nadat iedereen zich voorgesteld had begon het echte werk. Er moest zand getransporteerd worden, en daar is genoeg van in de speelkuil. Maar: het mocht alleen in plastic bekertjes, en alleen door het zand van het ene in het andere bekertje over te gieten. Na de vastgestelde tijd werden de gevulde zakken gewogen en konden de punten verdeeld worden.

bokkie springenEr volgen meer onderdelen, zoals estafette-verspringen, bokkie-springen en denne-appels zoeken, maar er was ook plek voor echte hersengymnastiek. Een paar lastige quiz-vragen, en in het hoofd tellen tot het wereldrecord op 1500 meter. De meeste teams kwamen daarbij toch iets te vroeg over de finish.

denne-appels zoekenDe trainers hadden erg hun best gedaan om een leuk spelprogramma samen te stellen, en de beloning was de sportieve inzet van jong en oud. Iedereen deed zijn best om zoveel mogelijk denne-appels te vinden, jassen, broeken en shirts vol. Uiteindelijk moesten ze ook nog geteld worden.

fietsbandestafetteDe afsluitende fietsband-estafette was het lastigst: iedere keer moest er een teamlid extra aanhaken tot er uiteindelijk acht met één band aan het rennen waren. Toen was het alweer tijd om terug te gaan voor de groepsfoto en de lunch.

Dopersduin zorgde voor een lunchuitstekende lunch met veel biologische producten en versgemaakte tomatensoep. Een paar vrijwilligers voor de afwas waren snel gevonden. Tijdens deze ochtend heeft Gerard Becker een reeks foto's gemaakt.

groepsfoto

Recente items

22-01-17 16:18 Dennis van Dok ijsbaan

https://schoorlseijsclub.nl

22-01-17 16:02 Dennis van Dok Schoorlse IJsclub

Website van de Schoorlse IJsclub lees verder...

18-10-16 18:45 Dennis van Dok Fusie met STG Bergen afgerond

De fusie met de STG Bergen is rond. lees verder...

27-05-16 23:36 Dennis van Dok algemene ledenvergadering 2016

Op donderdag 19 mei vond de algemene ledenvergadering van de Schaatstrainingsgroep Schoorl plaats in het clubgebouw van de Schoorlse IJsclub.

Vanwege de aanstaande fusie met STG Bergen was dit tevens de laatste keer onder deze naam.

lees verder...

25-05-16 14:30 Gerard Pater 18 mei 2016

Onder reactie van Klaas

Loopjournaal woensdag, 18 mei 2016.

Woensdag, 16 lopers, goed loopweer, 1 km-training, hoek Zeeweg-Nieuweweg.

Bospad-schelpenpad rechts-Julianalaan richting Berenkuil, rechts Zeeweg tot start.

Eerste km 7 ½ minuut, daarna 7, 6 ½, 6, 5 ½.

lees verder...

22-05-16 18:48 Gerard Pater 11 mei 2016

Onder redactie van Klaas Tillema

Loopjournaal, woensdag,

Woensdag. Na twee woensdagen geen training nu weer begonnen met 14 lopers.

Volop zomer boven de 20 graden. Rob had gekozen voor een duurloop met versnellingen. Wel erg zweten.

lees verder...

22-05-16 18:46 Gerard Pater 6 mei 2016

Onder redactie van Klaas Tillema.

Loopjournaal,

Tussen alle vrije en bijzondere dagen was op vrijdag, 6 mei de Cityrun. Het verslag is al toegemaild. Zondagmorgen om 8.00 uur kwamen de lopers weer op gang.

Vrijdag, 6 mei was de eerste zomerdag 2016 en zaterdag en zondag volgden als zodanig.

lees verder...

09-05-16 20:15 Gerard Pater Cityrun by Night Alkmaar, vrijdag, 6 mei 2016

Onder redactie van Klaas Tillema.

Weer een bijzondere avond en weer totaal anders.

lees verder...

04-05-16 11:30 Gerard Pater 27 april 2016

Onder redactie van Klaas Tillema.

Loopjournaal.

Woensdag, 27 april geen training wegens Koningsdag.

 

Zaterdag, 30 april. 9 lopers, Dick Ernste trainer.

Lange training.

lees verder...

02-05-16 19:59 Gerard Pater 20 april 2016

Onder redactie van Klaas Tillema

Loopjournaal,

Woensdag, (midweekje vakantie).

Aankomende 2 weken geen training:

Koningsdag, woensdag, 27 april en woensdag, 4 mei.

 

Zaterdag, Dick Ernste trainer, 9 lopers voor improvisatie-training.

Opzet: 5 minuten lopen, 1

lees verder...