Apps om beter te slapen

0 Comments

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention krijgt 1 op de 3 Amerikaanse volwassenen niet genoeg slaap. Tussen werk, gezinsverantwoordelijkheden en alledaagse klusjes door, kan slaap op de achtergrond raken. Gelukkig voor ons zijn er manieren om proactief te zijn zonder je leven te veranderen.

En hoewel we onze telefoons meestal voor de lol gebruiken – het bezoeken van sites met bonusaanbiedingen zoals hier of leuke video’s van katten misschien, zijn er enkele andere echt buitengewone manieren waarop we onze telefoons kunnen gebruiken. We kunnen namelijk apps gaan gebruiken die ons op de lange termijn ten goede kunnen komen.

Slaap apps zijn een groeiende trend in de hedendaagse samenleving en ze werken allemaal om je te helpen in slaap te vallen, in slaap te blijven en je slaappatronen in de gaten te houden. Sommige slaap apps gebruiken methoden zoals kleuren en beelden, kalmerende muziek en natuurgeluiden om je te kalmeren. Andere maken gebruik van witte ruis, hypnotische technieken en geleide meditatiebeelden. Bekijk onze 7 favoriete slaap apps die momenteel op de markt zijn.

1.  Ontwaakt – Hulpmiddel bij Lucide Dromen

Als je zoals de meeste mensen bent, ben je je er niet van bewust wanneer je droomt en weet je niet meer waar de meeste van je dromen over gingen. Echter, er is een slaap fenomeen genaamd lucide dromen dat de dromer in staat stelt om bewust te zijn tijdens hun droom cyclus. Awoken is een slaap app die een dagboek en oefenoefeningen combineert om je te helpen lucide dromen en droombewustzijn te bereiken.

2.  Slaap Cyclus – Slimme Wekker

Normaal gesproken staat je wekker ingesteld op een bepaalde tijd. Je kunt op elk moment tijdens je slaapcyclus wakker worden geschud, wat het moeilijk kan maken om volledig wakker te worden. De Sleep Cycle Alarm-app houdt je slaapgewoonten bij door je slaap bij te houden. Met behulp van de slaapcyclustheorie wekt het alarm je tijdens de lichte slaap. Om dit te bereiken, stelt je een tijdvenster in om wakker te worden. De slaap app detecteert je slaapbewegingen en belt om je te wekken op het optimale moment in je slaapcyclus. Zo kunt je fris wakker worden.

3.  Relax Melodies – Slaapgeluiden

Het kan moeilijk zijn om te ontspannen voordat je naar bed gaat. Met Relax Melodies slaap app kun je geluiden en melodieën combineren met geleide meditatie en brainwave beats om je te helpen ontspannen en rustig in slaap te vallen. Je zult je nooit vervelen met dezelfde geluiden omdat er zo veel combinaties zijn die je kunt maken.

4.  Slaapcyclus Power Nap

Soms kan een dutje je heel goed doen. Met de app Sleep Cycle Power Nap kun je de tijd instellen voor een kort powernapje van 20 minuten of een volledig dutje van 90 minuten. De versnellingsmeter van je telefoon detecteert wanneer je in slaap valt en stelt vervolgens het alarm in om je te wekken. Deze slaap app heeft ook verschillende geluiden om je te helpen in slaap te vallen.

5.  Pzizz – Slaap, Nap, Focus

Voor sommige mensen is het moeilijk om alle activiteit van de dag uit te schakelen en tot rust te komen. Pzizz is een slaap-app die muziek, geluidseffecten en binaurale beats combineert om je te ontspannen. Pzizz maakt gebruik van een algoritme om een iets andere soundtrack te genereren elke keer dat je het gebruikt, maar de geluiden zijn vergelijkbaar genoeg dat je geest ze associeert met slaap. Dit helpt je te ontspannen en je roes uit te slapen.