Beroemdste rolschaatsers aller tijden

0 Comments

Nicole Williams (Bonnie Thunders) is één van Roller Derby’s meest bekende jammers. Ze is misschien wel de Barry Bonds van Roller Derby. Hoewel ze niet overweldigend is met haar grootte, maken haar uitvoering en mentale spel haar niet te stoppen. Ze komt uit Rome, New York en was een topschaatsster in het synchrone schaatsteam van het New York College: The Syracuse Orange Experience. Ze hield zich op de universiteit bezig met het schaatsteam, schaatsen en competitievoetbal. In 2006 werd ze lid van het Bronx Gridlock team van Gotham Girls Roller Derby.

De opkomst van Nicole

Nicole kreeg de derbynaam Bonnie Thunders, en werd uitgeroepen tot Rookie van het Jaar voor de competitie. Nadat ze de WFTDA kampioenschappen van 2008 won, werd ze uitgeroepen tot de league MVP. Haar succes groeide gestaag en in 2009 werd ze Captain van de Gotham Girls All-Stars. In 2012 nam ze afscheid van het Bronx Gridlock team om zich te concentreren op haar rol bij de All-Stars. Meest recentelijk in 2011 werd ze gekozen om deel uit te maken van Team USA voor de Roller Derby World Cup in Ontario, Canada. Bonnie Thunder is een fanatieke en volleerd skater, en nam de tijd om een rolschaats bedrijf op te starten als bijbaan. Ze is de oprichter van Five Stride Skate Shop in Brooklyn.

Sharkey What Last Name?, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

Julie Glas

Julie Glass (Mota Matrix en voorheen Atomatrix) is een serieuze jammer die haar speed skate carrière opgaf voor een kans in Roller Derby. Hoewel ze toegeeft dat de overgang een uitdaging was, bleek het een slimme zet voor de inwoner van Michigan, en ze is nu een van de meest populaire skaters ter wereld. Julie Glass is, samen met haar man Doug, de eigenaar van Mota Skates, een bedrijf dat enkele van de populairste roller derby skates, inline wielen, en quad skate wielen produceert. Glass heeft een uniek perspectief als een competitieve skater zelf en vult de vraag naar de huidige skaters en hun behoeften. Haar achtergrond in skaten is uitgebreid en omvat twee gouden inline-skates op het US Olympic Festival in 1995. In 2002 waagde ze zich ook aan schaatsen, maar besloot dat ze niet meer gemotiveerd was om te trainen zoals het moest.

De opkomst van Julie

Ze nam verschillende pauzes in haar carrière om te trouwen, te krijgen en zich te concentreren op haar zakelijke ondernemingen. In 2008 begon ze met roller derby, sloot zich aan bij The Oly Rollers league en was een essentieel onderdeel. De kampioensoverwinning van Oly in 2009 was voor een groot deel te danken aan de inspanningen van Glass. Mota Matrix maakte deel uit van Team USA tijdens de 2011 Roller Derby World Cup in Canada. Ze verhuisde naar Arizona en speelde kort voor Tent City Terrors, voordat ze terugkeerde om op afstand voor de Oly Rollers te spelen.