Beste meditatie apps

0 Comments

Meditatie is een geweldige manier om jezelf te heroriënteren en te centreren, maar met het leven zo hectisch en afleidend als het vandaag de dag is, kan het een ongewoon moeilijke taak zijn om onder de knie te krijgen. Enter meditatie apps, op technologie gebaseerde gidsen die kunnen helpen om meditatie gemakkelijker en meer intuïtief, of je nu een eerste keer mediteren of doorgewinterde pro die laat hun meditatie spier atrofie.

Meditatie kan je zeker helpen ontspannen als je gestrest bent, maar dat is slechts één van de voordelen. Door regelmatig te oefenen, kun je leren om het lawaai van het moderne leven buiten te sluiten en aanwezig te zijn zonder een reis naar een afgelegen tropisch eiland te hoeven maken. Er zijn genoeg geleide meditaties te vinden op YouTube, maar meditatie-apps stroomlijnen het proces en helpen je om een nieuw niveau van meditatie te bereiken. Hier zijn enkele van onze topkeuzes.

1.  Calm

Wat ben je aan het verwerken? Angstige gedachten? Gebrek aan focus? Een gestreste psyche? Calm’s geleide meditaties hebben je gedekt. Meer dan dat, hoewel, de app richt zich echt op het leren van een verscheidenheid aan tools en het gebruik van verschillende modaliteiten om je te helpen gecentreerd te blijven gedurende de dag-tot-dag.

Calm onderscheidt zich van de massa door zijn aanbod op het gebied van welzijn, naast de reeds indrukwekkende meditatiecatalogus. Hun nieuwste aanbod is Calm Body, dat zijn 10-minuten durende begeleide video’s die je zachte stretching aanleren om je te helpen ontspannen. Een van de beste functies is “Slaapverhalen”, met verhaaltjes voor het slapengaan die worden voorgelezen door de rustgevende stemmen van beroemdheden (zoals Matthew McConaughey).

2.  Insight Timer

Insight Timer biedt meer dan 45K gratis meditaties, en dat is heel wat, want een van de grootste klachten over andere apps is hun gebrek aan gratis inhoud. In de bibliotheek kun je filteren op behoefte (bijv. stress, slaap, gevoel van eigenwaarde), tijd (van vijf minuten tot 30+ minuten), of specifiek voordeel (bijv. relaties, spiritueel, kinderen). Als je net begint, kies dan voor de zeven-daagse gratis cursus over hoe te mediteren. Je kunt ook gratis lid worden van de gemeenschap van mede mindful mensen.

3.  Headspace

Als je het type bent wiens gedachten verloren gaan in zorgen (of overspoeld worden met to-do lijstjes) zodra je hoofd het kussen raakt, dan zou Headspace je go-to moeten zijn. Deze app biedt ademhalingsoefeningen, slaapmeditaties en ontspanningsoefeningen. Het scherm is gedimd, dus er is geen schreeuwend, hoofdpijn veroorzakend fel licht.

De app is gratis, maar je kunt ook een abonnement nemen op de belangrijke slaapcasts om je geest klaar te maken voor de slaap.

4.  Tien Procent Gelukkiger Meditatie

Deze app is gebaseerd op het populaire boek van ABC nieuwsanker Dan Harris en leert je op een leuke, makkelijke en toegankelijke manier hoe je moet mediteren. Het is geschikt voor iedereen, maar vooral degenen die denken dat ze “niet het meditatie type” en kan niet de tijd vinden om te beginnen met een meditatie praktijk.

Je wordt geleid door korte meditaties voor onderweg, die je kunt beluisteren wanneer je maar wilt (bijvoorbeeld tijdens je woon-werkverkeer). Probeer te zien hoeveel opeenvolgende “Mindful Days” je verzamelt: met de tijd zullen deze momenten van rust een tweede natuur worden.