De meest liefdadige atleten vandaag de dag

0 Comments

Miljoenen mensen over de hele wereld dromen ervan ooit een topsporter te worden, maar slechts een klein percentage van de mensen kan deze droom waarmaken. Volgens ons zijn dit meest liefdadige atleten in de wereld van dit moment, die allemaal hebben geholpen om de wereld om hen heen te verbeteren.

1.  Cristiano Ronaldo

Ronaldo is beroemd omdat hij ijdel, arrogant en extreem rijk is. Helaas is het niet zo bekend dat hij extreem liefdadig is, en de meest liefdadige atleet in de wereld volgens Athletes Gone Good.

Een paar voorbeelden van zijn vrijgevige aard zijn het doneren van 165.000 dollar voor een kankercentrum in Portugal, het doneren van meer dan 83.000 dollar aan een 10-jarige fan die een hersenoperatie nodig had.

2.  John Cena

John Cena is het gezicht van de WWE en 12-voudig WWE (Wereld Zwaargewicht) Kampioen, en hij heeft ook zijn eigen rap album uitgebracht en tientallen TV en film optredens gemaakt. Hij is ook bekend als filantroop, en Cena begrijpt dat er soms meer nodig is dan geld alleen om een verschil te maken in de wereld. Zijn meest opvallende liefdadigheidswerk is voor de Make-A-Wish Foundation, omdat Cena de meeste wensen in de geschiedenis van de stichting heeft toegekend.

3.  Serena Williams

Serena Williams is al vele jaren een dominante kracht in het vrouwentennis, en ze staat momenteel voor de zesde keer in haar carrière op de eerste plaats van de wereldranglijst. Ze heeft net haar tweede “Serena Slam” (het winnen van alle vier majors op een rij) voltooid, en dit nadat ze voor de zesde keer Wimbledon had gewonnen. Buiten de baan is ze net zo bewonderenswaardig, en ze heeft onlangs de “1 in 11”-campagne gelanceerd om onderwijskansen uit te breiden naar gemarginaliseerde kinderen in Bangladesh, Indonesië en Nepal, en ze zet haar werk als goodwill-ambassadrice voort.

Rwjabour, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons – cropped

4.  Yuna Kim

Yuna Kim is misschien niet zo bekend als de meeste vermeldingen op deze lijst (in de westerse cultuur), maar er zijn niet veel atleten die liefdadiger zijn dan de Zuid-Koreaanse kunstschaatsster. Zij is de eerste vrouwelijke schaatsster die de Olympische Spelen, de Wereldkampioenschappen, de Vier Continenten Kampioenschappen en de Grand Prix Finale heeft gewonnen. Ze heeft tientallen records gevestigd, en ze heeft onlangs besloten om met pensioen te gaan na het verdienen van een zilveren medaille in de Olympische Winterspelen van 2014 (te midden van enige controverse met de puntentelling).