De voordelen van sudoku

0 Comments

Sudoku is niet zomaar een getallenspel. Het is misschien wel een van ‘s werelds populairste getallenspellen. Het wordt gespeeld door miljoenen mensen, elke dag, uit alle lagen van de bevolking en van verschillende leeftijdsgroepen.

Met zoveel mensen die dagelijks Sudoku spelen, moet het wel voordelen hebben; maar welke zijn dat? Weet je dat? Laten we het uitzoeken!

1. Sudoku stimuleert het logisch denken

Wat de meeste mensen niet weten is dat Sudoku geen wiskundig spel is. Het vereist absoluut geen rekenkundige vaardigheden, maar wel logisch redeneren. Als je leert om de getallen correct te rangschikken, verbetert je logisch denkvermogen.

2. Sudoku spelen verbetert geheugen & herinnering

Logisch denken en geheugen gaan hand in hand. Naarmate je logisch denken verbetert, zult je zich specifieke strategieën beginnen te herinneren en je herinneren wat werkte in eerdere Sudoku-puzzels. Dit kan worden gebruikt om dingen te onthouden en op te roepen op andere gebieden in het leven. Wees niet verbaasd als je denkt aan het spel dat je vanochtend hebt voltooid en zich herinnert wat je deed om het probleem op te lossen.

3. Het is bewezen dat Sudoku spelen de negatieve gevolgen van Alzheimer vertraagt

Medische professionals zullen je vertellen dat er niet echt iets is dat Alzheimer kan voorkomen en dat is zeer waarschijnlijk waar. Ze zullen je echter ook vertellen dat er bepaalde dingen zijn die een persoon kan doen om het proces van geheugenverlies te vertragen, waar het bij de ziekte van Alzheimer om gaat.

4. Sudoku helpt bij het ontwikkelen van sneldenkvermogen

Vindt je dat je niet in staat bent om “op je voeten te denken” of je te vergissen voordat je vragen beantwoordt en je gedachten ordent? Speel een paar weken Sudoku, en dat kan allemaal veranderen. Omdat Sudoku een spel is waarbij de hersenen tijdens het oplossen van de puzzel worden aangesproken, helpt het om de hersenen sneller te leren denken. Hoe vaker je het speelt, hoe sneller je denkvermogen zal zijn.

5. Sudoku spelen helpt de concentratie te verbeteren

Als je ooit iemand Sudoku hebt zien spelen, zul je merken dat ze helemaal opgaan in het proces. Je zult een Sudoku-puzzel niet kunnen oplossen als je wordt afgeleid door alles wat er om je heen gebeurt. Daarom leren puzzelaars die het spel leuk vinden heel snel om hun concentratie te richten op wat ze op dat moment aan het doen zijn. Deze vaardigheid kan worden gebruikt op andere gebieden van het leven waar concentratie en focus vereist zijn.

6. Het oplossen van een Sudoku puzzel geeft een gevoel van voldoening

Natuurlijk is het een prestatie om een moeilijke puzzel op te lossen, maar wat is daar zo belangrijk aan? Een gevoel van vervulling is het belangrijkste element dat iemand gemotiveerd en positief houdt.

Als iemand het gevoel heeft dat hij nooit iets bereikt of bereikt, is de kans groot dat hij zich depressief en ongemotiveerd gaat voelen. Voel je je zelf ook een beetje zo? Pak een spelletje of 2 Sudoku’s – daar kan snel verandering in komen.