Recreatieve activiteiten voor het hele gezin

0 Comments

Het is niet leuk om opgesloten te zitten door zelfgekozen isolement en sociale afstand, maar met een beetje moeite kun je thuis leuke dingen doen om de tijd te doen verstrijken en mooie herinneringen te maken. Je zal het waarschijnlijk moeten doen met wat je in huis hebt, want veel winkels zijn gesloten. Maar met een beetje creativiteit kun je de meeste van deze ideeën vast wel uitvoeren. Je hebt dit!

1. Doe een puzzel

Oefen die creatieve, cognitieve en probleemoplossende spieren met een goede puzzel. Je kunt een in de winkel gekochte variant gebruiken of de kinderen hun eigen puzzel laten maken. Laat uw kinderen een tekening maken op een stevig stuk karton of bristolbord. Gebruik dan een potlood om de puzzelstukjes direct op hun tekening te tekenen. Knip de stukjes uit met een goede schaar, hussel ze door elkaar en ga aan de slag. Binnenspelen en knutselen in één leuke activiteit!

2. Improviseer sketches met papieren zakken

Dit indoorspel is ideaal voor grotere gezinnen. Verdeel de kinderen (en volwassenen) in groepjes. Geef elke groep een zak met attributen, zoals een lepel, speelgoedsieraden, een sok, bal of lint. Geef ze dan 15 minuten om een sketch te maken rond de attributen. Dit spel is zo leuk dat het niet competitief hoeft te zijn. Maar als de kinderen willen, kunnen ze stemmen over de winnende sketch.

3. Indoor bowlen

Een geweldige manier om waterflessen te hergebruiken (of je kunt een indoor bowling set kopen). Zet zes tot tien waterflessen op een rij aan het einde van je hal of woonkamer. Plaats een lijn van duct tape bij de startlijn. Pak een middelgrote indoor bal en begin met bowlen! Als je wilt, kun je de score bijhouden en aan het eind trofeeën uitdelen. (Opmerking: als je de waterflessen moet stabiliseren of het spel moeilijker moet maken, vul je ze gewoon met wat water. Vergeet niet de doppen er goed op te draaien!) Leer hier hoe je een klassieke set kegels maakt, of vind hier instructies voor een aantal schattige bowlingkegels met cactusthema.

4. Speel het luisterspel

Dit spel zal de kleintjes zeker zowel opvoeden als vermaken. Haal een aantal voorwerpen uit de kast. Laat de kinderen naar alle voorwerpen kijken en ze dan weghalen. Vraag vervolgens één kind om zijn of haar ogen te verbergen en te luisteren terwijl u een voorwerp oppakt en er geluiden mee maakt. Vraag het kind te raden welk voorwerp het geluid maakte. Voorbeelden van voorwerpen zijn een kam (ga er met je vingers langs), een glas (tik er zachtjes op), bekkens, schudders, schuurpapier, blokken die tegen elkaar worden gewreven, een pot en een lepel. Wees creatief en veel plezier!